Werkwijze

Wanneer u zich bij ons aanmeldt, gaan wij met u in gesprek om de hulpvraag duidelijk te krijgen. Wat wilt u bereiken en wat verwacht u van ons? Maar ook wat kunnen wij u bieden en wat verwachten wij van u?

Aansluitend zal er een onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak van de hulpvraag, zowel door vragen te stellen als door lichamelijk onderzoek. Er wordt lokaal naar de klacht gekeken maar ook naar de dagelijkse houdingen en handelingen. 

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wordt een individueel behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt met u besproken waarna we aan de slag gaan.

Een belangrijk doel van oefentherapie is om u meer inzicht en invloed te geven op uw eigen klachten.

Slaapoefentherapie voor kinderen en volwassenen met slaapproblemen

Er wordt gewerkt volgens de algemene werkwijze van de slaapoefentherapie (0-18 jaar).

Als kinder(slaap-) oefentherapeute richten wij ons voornamelijk op de mildere slaapproblemen. Allereerst wordt er middels een uitgebreide intake met ouders onderzocht of er sprake is van “niet willen” slapen of “niet kunnen” slapen. Wanneer dit helder is gaan we samen met het kind en de ouders een stappenplan maken. Afhankelijk van de leeftijd van het kind zijn er diverse manieren om goed slapen te kunnen leren. Zo kan de begeleiding bestaan uit: coaching van ouders middels gesprekken, adem- en ontspanningsoefeningen, babymassagetechnieken en/of cognitieve gedragstherapie bij (oudere) kinderen en pubers.

Slaapoefentherapie wordt  bij kinderen onder de 18 jaar volledig vergoed door de basisverzekering. U kunt rechtstreeks een afspraak maken maar een verwijsbrief van de huisarts is wenselijk.

 

zwanger cesar lopik

Begeleiding bij Zwangerschap

Hoe kun je het beste bewegen tijdens de zwangerschap? Wat gebeurd er in een bevalling? Wat kun je wel, of juist niet, doen om goed te herstellen? Gezamenlijk of individueel wordt er aandacht besteed aan oefeningen voor de bekkenregio, uitleg gegeven over de bevalling en informatie gegeven voor de eerste periode na de bevalling. Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Actief bewegen én weten hoe je je lichaam moet belasten staan centraal in deze bijeenkomsten. Ook hebben we een postpartum traject. Hierbij werken we aan een sterke bekkenbodem en het leren omgaan van de  houding i.c.m. de baby.

Ervaar je klachten? In of na de zwangerschap? Denk hierbij aan bekken/bandenpijn? Houdingsklachten/rugpijn? Of problemen met de bekkenbodem? Neem eens contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

 

4 sessies: 120,- per persoon
8 sessies: 230,- per persoon

De cussusen starten elke eerste week van de maand

De groepslessen duren 45 minuten per keer, vanaf 2 tot 6 mensen per groep.